Premi de recerca en Model de Negoci per a Periodisme de Proximitat

periodisme.ordinador

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) llença un premi de recerca en Nous Models de Negoci per a empreses de Periodisme de Proximitat, amb el patrocini de Banc Sabadell, dirigit a docents, investigadors i estudiants de doctorat de les Facultat de Ciències de la Comunicació dels territoris de parla catalana. El premi està destinat a abordar  qualsevol qüestió relacionada amb els models de negoci de les empreses catalanes de mitjans de proximitat en totes les seves vessants, però sempre amb la inclusió de la premsa gratuïta, de pagament i/o digital.

 

El treball de recerca, que ha de ser inèdit, ha d’encabir-se en les àrees que es detalles a continuació:

 

  1. Anàlisi estratègica de l’edició, des de la confecció d’un mitjà fins a la producció del mateix, sigui imprès, en línia o en qualsevol altre difusió.

 

  1. Anàlisi dels criteris i habilitats per editar i produir informació tant per la banda de les rutines de producció de l’emissor com de les característiques dels targets receptors.

 

  1. Innovació i emprenedoria en l’empresa de comunicació. Emprendre nous projectes d’informació, a l’interior d’una organització o en forma autònoma, que siguin una aportació novadora a la societat.

 

  1. Anàlisi dels mercats de comunicació. Entendre els canvis en els mercats, en les sensibilitats culturals del país i en les tecnologies de la comunicació quetenen relació amb la feina de casa i el periodisme de proximitat.

Par

ticipants

Es poden presentar investigadors a títol personal o com a equip de recerca amb un projecte original escrit en català. Els equips de recerca han de designar un representant en inscriure’s. Els projectes de recerca presentats sense signatura, o sota pseudònim, seran admesos amb un certificat d’autoria emès per una universitat de la Xarxa Vives, si compleixen tots els requisits de les bases. L’autor, o autors, del projecte guanyador haurà de presentar el projecte de la seva  recerca durant el mes de juny de 2015 al lloc i data que defineixi l’AMIC.

Posteriorment, l’autor, o autors, disposarà fins al 31 de gener del 2016 per a fer lliurament del treball mereixedor del premi, que finalment haurà de presentar públicament en una data que es comunicarà oportunament.

La recerca elegida, que obtindrà el finançament de 6.000 euros, rebrà l’import del premi, patrocinat per Banc Sabadell, quan la universitat que representa els autors d’aquest signi un conveni de col·laboració amb l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) la qual, finalment, quedarà propietària de la recerca guanyadora.

L’objectiu del premi consisteix en cercar i/o conèixer nous models de negoci que ajudin a encarar el futur del sector i permeti als dirigents de les empreses de mitjans de proximitat ser cada vegada uns professionals més preparats, amb capacitat crítica i creativitat, que els faciliti millorar realitats i projectes editorials responsables i innovadors, i amb les eines pràctiques per fer front als canvis del sector editorial modern.

 

Els projectes dels treballs de recerca es poden enviar fins al 15 de maig de 2015 i hauran de ser tramesos a l’adreça electrònica comunicació@amic.media indicant en el tema: “Premi de Recerca”.

Una vegada acceptat un projecte, l’organització ho confirmarà aldestinatari via correu electrònic i el veredicte del jurat es donarà a conèixer públicament durant la primera quinzena del mes de juny de 2015.


Per a més informació podeu consultar les Bases Premi de Recerca2015 o posar-vos en contacte amb comunicacio@amic.media.